Kenneth Jensen Tlfn: 08-540 626 92, Mob: 070 -766 23 73 ken@swedishmagician.se

Swedish Magician

Om mig själv

Mitt namn är Kenneth Jensen. Jag föddes 1961 i Gällivare. Mitt intresse för trolleri vaknade tidigt. Redan som 6-åring gjorde jag mina första föreställningar för mina nära och kära. Min morbror förstod att här var en blivande trollkarl och gav mig min första trollerilåda i julklapp.

Jag fullkomligt slukade alla böcker om trolleri som jag kunde låna från biblioteket. I en av dessa hittade jag adressen och telefonnumret till en trollkarl som sålde trollerirekvesita. Han hette Bernard Svensson och kallades ”Bernando”. Han kom att betyda oerhört mycket för min fortsatta trollerikarriär och gav mig ovärderliga tips om hur jag skulle komma vidare.

Den 30 juli 1979 är ett mycket viktigt datum. Det var nämligen då jag höll min första offentliga föreställning på en av Gällivare kommuns trivselkvällar. Det kom att bli början på ett äventyr som håller på än idag. Att stå på en scen är det absolut bästa jag vet. Jag har med framgång flera gånger tävlat i trolleri. Mer om det får du reda på i bildspelet nedan.

Milstolpar i karriären

Skånsk Mästare

Vem hade trott att en Norrlänning kunde bli Skånsk Mästare i trolleri! Året var 1981 och jag ställde upp i min första tävling i trolleri. Det var en mycket stolt 20 åring som kom hem till Norrland igen. Tidningarna var inte sena att haka på. Den lilla artikeln hittade min moster i Allers veckotidning.

Läsa artikeln

Barnens favorit

Tidigt insåg jag att jag hade en speciell talang för att uppträda för barn. Här ser man mig i full aktion på Bäckstugans dagis i Jokkmokk. Året är 1981 och på plats fanns barn som hade rest 12 mil med taxi för att se trollkarlen. Hjälpredan på bilden heter Daniel Eklund och bilden är hämtad från en artikel av Lars G Pehrsson från NSD som även är fotografen.

Tävlingar

På 80-talet tävlade jag med framgång i trolleri. Jag vann flera talangjakter bl a. Distriktsfinalen av Barnens Dags talangjakt Nya ansikten i Skelefteå. Det var stort att därefter få åka till Stockholm och Södra Teatern för den stora finalen.

Läsa artikeln

Andra plats i SM

1983 i Enköping arrangerades för första gången SM i barntrolleri. Två stycken norrlänningar utmärkte sig. Tomas Nilsen från Luleå fick ett hederspris för det mest originella framträdandet. Jag själv trollade mig till en andra plats i SM.

Läsa artikeln

Svensk Mästare

Året är 2005 och jag tävlar i SM i barntrolleri. Jag är förberedd och tagad till max. Det finns endast ett mål i sikte och det är att bli Svensk Mästare i Barntrolleri.

Jag nådde mitt mål och kan stolt säga att jag är Svensk Mästare i Barntrolleri 2005

Bilden från SM är tagen utav Jörgen Yng.

Framtiden ett oskrivet blad...

Nästa spännande utmaning kanske börjar med ett samtal från dig.

Kontakta mig

Om du inte redan gjort det..?

Håll dig uppdaterad och prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Som du hittar här

Nyheter från kunderna

Ditt personliga engagemang i allt du gör på scen, bidrar till att jag blev både intresserad och imponerad av dina trix (trollkonster/Madgic Fingers). Anders Sätermo

Arena Resor

Snabba fakta

  • Född i Gällivare 1961
  • Första trollerilådan fick jag av min morbror
  • Första offentliga föreställningen 30 Juli 1979
  • Vunnit flera talangjakter
  • Svensk Mästare i Barntrolleri 2005

Kuriosa

  • Jag kan landa en Cessna 172 helt själv
  • Jag har cyklat från Gällivare till Stockholm
  • Jag har ännu inte orkat cykla hem
  • Jag blev Skånsk Mästare i trolleri 1981